Teamet

  Garage de Pacific grundades på hösten 2009 av Anders Welander och Bengt (Bengan) Hult.

  Garage du Pacific i Calais år 2007Garage du Pacific i Calais - Renoverat 2015 Namnet Garage de Pacific hämtades från en resa till England några år tidigare.När gänget övernattade i Calais inför båtresan till Dover nästa dag, upptäckte man ett gammalt bilgarage – Garages du Pacific – mitt emot hotellet. ”Om vi nån gång i livet skall ha ett racingteam så är det så vi ska heta” sa Anders & Bengan!!!

  3 år senare stod verkligheten för dörren…….

  garage_de_pacific_medium
  Anders BenganAnders, som inte tidigare haft någon erfarenhet från racing blev inspirerad av sin kusin Orvar Bergqvist. Han var en mycket framgånsrik kartförare i E-klassen runt 70-talet och började på ålderns höst köra Superkart. Lite påtryckningar från honom fick Anders att investera i en Rotax Max och Bengan hängde på som mekaniker.

  Bengan var mycket engagerad i motorsport undert första halvan av 70-talet. Han var chefsmekaniker, sponsor och allt i allo till Bengt Arvelid, som på den tiden körde Formel Ford (trea i SM 1973) och Formel Super-V (Där han var teamkompis med Kecke Rosberg) runt om i europa.

  Garage faciliteter….

  gdepgarage verktyg inne g2

  g6g4g5g3

  Kommentarer inaktiverade.